Talán elkezdtek hatni az olaszországi intézkedések

651-en haltak meg Olaszországban egyetlen nap alatt koronavírus fertőzés miatt. Ez még mindig nagyon magas szám, de a legrosszabb, szombati naphoz képest legalább csökkenés. Akkor 793 áldozatot jelentettek. Eddig összesen 5476-an haltak meg a vírus miatt Olaszországban. 

Kevesebb lett szombathoz képest az új betegek száma is. 

A legfertőzöttebb Lombardiában is csökkent a halálos esetek száma a szombati 546-ról 361-re. Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője azt mondta, hogy remélik a csökkenés a következő napokban is folytatódik. A számok talán elkezdték mutatni a korábban bevezetett óvintézkedések hatását.

Olaszország északi részén március 8-tól, országosan március 11-től korlátozták a mozgást: lezárták az oktatási intézményeket, a hivatalokat távmunkavégzésre állították át, leállították a kereskedelmet és vendéglátást, lezárták a parkokat, betiltották a szabadidős tevékenységet, kizárólag a létfontosságú cikkeket áruló üzleteket, szolgáltatásokat, termelést működtetik.

Ahhoz képest, hogy milyen dráma a helyzet, az olaszok számos, még szigorúbb intézkedést is csak most hoztak meg, így betiltották az egyik városból vagy településről egy másikba történő mozgást. Eddig ez csak ellenőrzött volt, de nem tiltott. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér