Boris Johnson apja francia állampolgárságért folyamodhat

külföld
2020 március 23., 10:08
Stanley Johnson, Boris Johnson brit miniszterelnök édesapja.
photo_camera Stanley Johnson, Boris Johnson brit miniszterelnök édesapja. Fotó: TOLGA AKMEN/AFP

Francia állampolgárságért fog folyamodni a Brexit lezárultával Boris Johnson édesapja, Stanley Johnson, írja a Euronews a Sunday Times alapján, ahol a hírről Stanley lánya, Boris húga, Rachel Johnson számolt be.

Rachel cikkében azt írta, hogy apja hamarosan francia állampolgár lehet, amit megkönnyít, hogy az édesanyja, Boris Johnson nagyanyja Versailles-ban született. "Ez jó hír, így én is francia lehetek" - írta Rachel Johnson.

Stanley Johnson amúgy az egyik első brit tisztviselő volt Brüsszelben, az Európai Parlament, majd az Európai Bizottság tagjaként. Fia, Boris is Brüsszelben töltötte a gyerekkora egy részét, ott tanult meg franciául is.

Stanley Johnson amúgy a fiához hasonlóan szókimondó ember, nemrég azzal került a hírekbe, hogy amikor a fia megkérte, hogy a járvány miatt most ne járjon kocsmába, közölte, hogy "ha kocsmába kell mennem, akkor kocsmába fogok menni". Franciaországban erre amúgy most nem volna lehetősége, ott már bezártak a vendéglátóhelyek a járvány miatt. (Via Euronews)