Eljárás indult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált, sepsiszentgyörgyi nőgyógyász ellen

Bűnügyi eljárás indult a sepsiszentgyörgyi kórházban dolgozó, koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált nőgyógyász ellen – írja a Székelyhon. A megyei és a sepsiszentgyörgyi rendőrség nyomoz, ügyészi irányítás alatt.

A sepsiszentgyörgyi városi ügyészség közölte: az eljárást vasárnap indították a fertőző betegség leküzdésének meghiúsítása miatt. Kiderült, hogy a nőgyógyász márciusban Ausztriában volt, majd március 21-én pozitívnak bizonyult a koronavírus-tesztje. (Másnap szinte ugyanez derült ki a Szegedi Tudományegyetem rektoráról is, aki Dél-Tirolból tért haza.)

Ausztria kockázatos zónának minősül, így a hazaérkezéskor kötelező lakhelyi elkülönítésbe vonulni. Az orvos március 8. és 18. között dolgozott, a járóbeteg-rendelőben is vizsgált betegeket. Miután a nőgyógyász koronavírus-tesztje pozitív lett, a kórház szülészet-nőgyógyászat és újszülött osztályát meg a szülőszobát azonnali hatállyal lezárták, 60 ember (kismama, csecsemő és kórházi alkalmazott) került karanténba.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó