Készpénzmentessé teszik a fizetést a Volánbusz járatain

gazdaság
2020 március 23., 09:22

A járványügyi helyzetre tekintettel március 23-tól készpénzmentessé teszik a jegyvásárlást a Volánbusz valamennyi járatán. A Volánbusz és a Nemzeti Mobilfiizetési Zrt. közös közleménye szerint a Volánbusz valamennyi helyközi járatán, valamint azon települések helyi járatain, ahol a Volánbusz a szolgáltató, elérhetővé válik az applikációban történő, készpénzmentes jegyvásárlás.

A megállapodás szerint azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket a Volánbusz járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével. A teljes árú jegyek mellett elérhetők lesznek az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is. Azon még dolgoznak, hogy a bérletvásárlást is készpénzmentessé tegyék.

A rendszer nem a legegyszerűbb, és vannak buktatói is. A helyközi közlekedésben például nem lehet szimplán megadni az induló és a célállomást, hanem kilométerre kell megvenni a jegyet, amit külön a menetrendből kell kibogarászni. Ráadásul még ahhoz is adatkapcsolat kell, hogy a jegyet ellenőrizhessék.

A jegyeket a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vagy viszonteladója, az OTP Simple applikációjával lehet megvenni. (Via MTI)