Készpénzmentessé teszik a fizetést a Volánbusz járatain

A járványügyi helyzetre tekintettel március 23-tól készpénzmentessé teszik a jegyvásárlást a Volánbusz valamennyi járatán. A Volánbusz és a Nemzeti Mobilfiizetési Zrt. közös közleménye szerint a Volánbusz valamennyi helyközi járatán, valamint azon települések helyi járatain, ahol a Volánbusz a szolgáltató, elérhetővé válik az applikációban történő, készpénzmentes jegyvásárlás.

A megállapodás szerint azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket a Volánbusz járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével. A teljes árú jegyek mellett elérhetők lesznek az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is. Azon még dolgoznak, hogy a bérletvásárlást is készpénzmentessé tegyék.

A rendszer nem a legegyszerűbb, és vannak buktatói is. A helyközi közlekedésben például nem lehet szimplán megadni az induló és a célállomást, hanem kilométerre kell megvenni a jegyet, amit külön a menetrendből kell kibogarászni. Ráadásul még ahhoz is adatkapcsolat kell, hogy a jegyet ellenőrizhessék.

A jegyeket a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vagy viszonteladója, az OTP Simple applikációjával lehet megvenni. (Via MTI)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér