Már az olimpia szervezőbizottsága is "fontolgatja" a halasztást

Miután hétfőn már Abe Sindzó kormányfő is változtatott múlt heti optimista álláspontján, hogy gond nélkül meg tudják tartani júliusban a 2020-as olimpiai játékokat, a japán olimpiai bizottság elnöke, Jamasita Jaszuhiro is közölte, hogy "nem tudnak mit tenni", meg kell fontolniuk a játékok elhalasztását.

Ez egyre elkerülhetetlenebbnek látszik:

  • hétfőn Ausztrália és Kanada is jelezte, hogy idén biztos nem küldenek sportolókat Tokióba;
  • Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke pedig azt mondta, hogy a sportszövetségek szinte kivétel nélkül halasztanának.

(Reuters via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér