A vuhani lakosság egy része hamarosan újra utazhat

A január óta életben lévő vesztegzár részleges feloldására készülnek Vuhanban, a kínai városban, ahonnan útjára indult az új koronavírus-járvány. A hatóságok ugyanis úgy döntöttek, április 8-tól újra lehetővé teszik az városból való elutazást azoknak a lakosoknak, akik igazoltan egészségesek - írja a BBC.

A tervek szerint az utazási engedélyt azok kapnák meg, akik egy széles körben használt egészségfigyelő telefonos applikáción zöld besorolással rendelkeznek. A város körüli Hupej tartományban már kedd éjféltől utazhat a lakosság ugyanezekkel a feltételekkel.

Vuhanban már napok óta nem azonosítanak új koronavírus-fertőzötteket, egy hét csend után kedden egyetlen új fertőzöttet találtak a hatóságok a tízmilliós városban.

Egész Kínában is mindössze 78 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában. Kínai hatóságok szerint mindannyian külföldről érkeztek haza korábban

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér