Az Európai Bizottság figyelmeztet: a szükséghelyzeti intézkedések csak ideiglenesnek lehetnek és nem korlátozhatják a médiát

Bár konkrétan nem kommentálta az Európai Bizottság a magyar kormány által beterjesztett felhatalmazási törvényt, de azt világossá tette, hogy figyelemmel kísérik a javaslatot. A testület szóvivője felhívta a figyelmet, hogy 

"bármilyen szükséghelyzeti intézkedésnek összhangban kell lennie az emberi jogokra vonatkozó valamennyi európai és nemzetközi kötelezettségvállalással, továbbá arányosnak kell lennie azzal, illetve olyannak, amit a szükség megkíván.”

És csakis ideiglenesek lehetnek. A Bruxinfo beszámolója szerint Christian Wiegand külön kitért arra is, hogy a kormányok nem korlátozhatják a médiát, szerinte "éppen válsághelyzetben van a legnagyobb szükség arra, hogy az újságírók végezhessék a munkájukat, hogy eloszlathassák az álhíreket és biztosíthassák a közvélemény hozzáférését a kulcsfontosságú információkhoz." 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó