Koronavírus-számok Magyarországon 05.06.
Elhunytak + 124 Σ 28 297
Kórházban - 270 Σ 4 104
Fertőzöttek + 1 680 Σ 787 647
Tesztek + 20 890 Σ 5 475 551
Egyszer oltottak + 29 341 Σ 4 153 038

Karanténba nem szállít levelet a posta

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szerdától módosul a postai kiszolgálás és a kézbesítés rendje a járványveszély miatt - közölte a Magyar Posta kedden az MTI-vel. Két fontos változás van:

  • Házi karanténra kijelölt címekre felfüggesztik a személyes kézbesítést, a küldeményeket kézbesítési ponton vehetik át a jogosultak közül azok, akik nem betegek.
  • A postai kiszolgálásban a nyitást követő egy órán keresztül elsőbbséget élveznek a 60 év felettieknek.

A Magyar Posta közölte még, hogy telefonos ügyfélszolgálatában átmenetileg kevesebben dolgoznak majd, ezért az online ügyintézést ajánlják az ügyfeleknek. Csekket is lehet például mobilalkalmazással befizetni, elkerülve a személyes postai látogatást.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.