Szerbia is átáll a tömeges tesztelésre

A Guardian budapesti tudósítója, Shaun Walker számolt be róla, hogy miután a szerb Aleksandar Vučić kínai szakértőkkel tárgyalt, úgy döntöttek, hogy az országban stratégiát váltanak, és átállnak a tömeges tesztelésre (amit amúgy világszerte sok másik ország is követ már). 

Eszerint akinél pozitív lesz a teszt, azt ideiglenes intézményekben fogják elkülöníteni, akkor is, ha csak enyhe tünetei vannak. Vučić abban bízik, hogy az új megközelítéssel egy hónapon belül sikerül a vírus terjedését megállítani. Az országban eddig 249 fertőzöttet regisztráltak, és három áldozatról tudni, ugyanakkor Szerbiában eddig csak minimális számban végeztek teszteket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér