Sződligeten is részleges kijárási tilalmat rendelt el a polgármester

Egészségügy
2020 március 24., 12:30

Polgár után Sződligeten is részleges kijárási tilalmat rendelt el a városvezetés a március 25. és április 2. közötti időszakra.

"Látok az utcán beszélgetni csoportokat, játszótereken játszó kisgyerekeket. Megítélésem szerint ezek nem szükségszerű lakossági találkozások, így növelhetik a járvány terjedését. Ugyancsak látok közterületen beszélgetni szociális gondoskodásban részesülő idős embereket, az iskolákban elrendelt otthoni tanulásra kötelezett fiatalokat,"

kommentálta a döntést Juhász Béla polgármester. A képviselő-testület által egyhangúan támogatott rendelet szerint köteles otthonmaradni:

  • az önkormányzat munkavállalója (közalkalmazott, köztisztviselő, közfoglalkoztatott és az egyéb munkaviszonyban lévő) akit az önkormányzat otthoni munkavégzésre kötelezett,
  • az önkormányzat szociális ellátásában részesülő (szociális gondozásban, házi segítségnyújtásban, szociális étkezésben) 70 év fölötti sződligeti lakos,
  • az oktatás-nevelési intézményekben elrendelt szünet kapcsán otthon maradó óvodás, valamint az otthoni tanulásra kötelezett általános iskolás és szakiskolás tanuló.

Csak "élelmiszer- és gyógyszervásárlás, az egészségügyi és járványmegelőzési feladatok teljesítése érdekében", illetve munka miatt lehet elmenni otthonról.