Teljes kijárási tilalom jön Indiában

Ottani idő szerint éjfélkor, azaz órák múlva teljes kijárási tilalom lép érvénybe India teljes területén a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Narendra Modi, az ország miniszterelnöke kedden az állami televízióban, írja a BBC.

A kijárási tilalom alapján senki nem hagyhatja el otthonát. A rendelkezés mostantól egyelőre 21 napig van érvényben.

Indiában a lakosságszámhoz képest eddig csak kevés, 482 koronavírusos megbetegedést regisztráltak hivatalosan, és 9 halálos áldozata van a járványnak. Ennek ellenére már a teljes zár előtt részleges kijárási tilalom volt érvényben az ország több területén. Köztük Mirát városában is, ahol a nyilvános megszégyenítéstől sem riadt vissza a rendőrség, csak hogy otthonmaradásra bírja a városlakókat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó