A szaúdi hírszerzés korábbi helyettes vezetője is vádlott Hasogdzsi meggyilkolásának ügyében

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vádat emelt az isztambuli ügyészség 20 szaúdi férfi ellen, akik részt vehettek Dzsamál Hasogdzsi újságíró meggyilkolásában. Az ügyészség a szaúdi hírszerzés korábbi helyettes vezetőjét, Ahmed al-Aszirit, valamint az uralkodó egykori tanácsadóját, Saud al-Quahtanit felbujtással vádolja, írja a Reuters.

Hasogdzsi 2014-benFotó: MOHAMMED AL-SHAIKH/AFP

Korábban írtunk róla, hogy a török hatóságok szerint Hasogdzsival, a Washington Post szaúdi vezetéssel kritikus újságírójával előre kitervelten végzett egy szaúdi különítmény Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán.

Az ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó