A szaúdi hírszerzés korábbi helyettes vezetője is vádlott Hasogdzsi meggyilkolásának ügyében

Vádat emelt az isztambuli ügyészség 20 szaúdi férfi ellen, akik részt vehettek Dzsamál Hasogdzsi újságíró meggyilkolásában. Az ügyészség a szaúdi hírszerzés korábbi helyettes vezetőjét, Ahmed al-Aszirit, valamint az uralkodó egykori tanácsadóját, Saud al-Quahtanit felbujtással vádolja, írja a Reuters.

Hasogdzsi 2014-benFotó: MOHAMMED AL-SHAIKH/AFP

Korábban írtunk róla, hogy a török hatóságok szerint Hasogdzsival, a Washington Post szaúdi vezetéssel kritikus újságírójával előre kitervelten végzett egy szaúdi különítmény Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán.

Az ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó