Karácsony: Nem kemény hetek, hanem kemény hónapok jönnek

A HVG videointerjút készített Karácsony Gergely főpolgármesterrel, aki azt mondta, hogy reggel eljár otthonról, és este hazamegy, de más a munkája most, mint „békeidőben”.

Azt mondta, nem tudja, hány fertőzött van Budapesten, de Magyarország „nagyon, mélységesen” alulbecsüli, hogy hány fertőzött van valójában. Azt mondta:

„Itt nagyon kemény hónapok jönnek. Hónapok, nem hetek!”

Arra a kérdésre, hogy a városvezetők vagy a kormány kezében van-e Budapest sorsa, azt mondta, a vírus kezében vagyunk mindannyian.

Szerinte a kijárási tilalom elrendelése előbb-utóbb nélkülözhetetlen lesz.

Karácsony Gergely beszédet mond a Szabad ország, szabad város, szabad művészet címmel, a szabad színházakért, a kultúra függetlenségéért tartott demonstráción a belvárosi Madách téren 2019. december 9-én.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Karácsony azt mondta, biztos benne, hogy nagyon meg fog változni az egész világ, nem csak az ország, és szerinte ez a szörnyű helyzet miatt nagyobb figyelem jut majd az emberi életre és egészségre, mint értékre. (HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér