Kötelező maszkviselés és vasárnapi boltzár Szlovákiában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közel 40 intézkedést hozott az újonnan felállt szlovák kormány a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében, írja a parameter.sk. A fontosabbak:

  • Annak érdekében, hogy fertőtleníteni tudjanak, az alkalmazottak pedig pihenhessenek, mostantól minden vasárnap zárva lesznek az élelmiszerüzletek, a drogériák, az újságosok és az állateledel-kereskedések. 
  • Csehországhoz hasonlóan mindenki számára kötelező lesz az utcán a maszkviselés.
  • Benyújtottak egy törvényjavaslatot arról, hogy a válság alatt a közhivatalok felhasználhassák a telefonszolgáltatók helymeghatározási adatait.
  • A Központi Válságstáb 200 ezer teszt beszerzésével bízta meg a kormányt. Ezután minden kórházban bevezetik a drive-through mintavételt, ahol ki sem kell szállni az autóból a teszthez. 
  • Minden kórházba, üzletbe, gyárba való belépéskor, ahol emberek sorakoznak, lázat kell mérni. 
  • A szükségállapotot kiterjesztik a szociális otthonokra
  • Az élelmiszerboltokban reggel 9-től délig előnyt élveznek a nyugdíjas vásárlók.
  • Felfüggesztik a diákok ingyenes vonatközlekedését, hogy otthon maradjanak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó