48 órás válsághekkeléssel segítik a hazai fejlesztők a járvány elleni küzdelmet

Egészségügy
2020 március 26., 22:17
comments 27

Válsághekkelést szervez jövő hétvégére, április 3. és 5. között a HWSW.hu egy csomó támogatóval, társszervezővel, segítővel, például  a T-Systemsszel, az Ericsson Magyarországgal, a Fintechzone-nal, a Doclerral, az OTP Mobillal és a Design Terminallal. A Hack The Crisis kezdeményezés Észtországból indult, és már harminc ország csatlakozott, Magyarország tizenharmadikként. A rendezvény tulajdonképpen egy nagy, 48 órás, nonstop „össznemzeti hackathon” és ötletverseny, célja pedig, hogy gyors, hatékony, eredeti megoldásokat dolgozzanak ki a vírus elleni küzdelem frontvonalában küzdők szakembereknek, szervezeteknek illetve más, a járvány miatt nehézségekkel, újfajta problémákkal küzdő civilek, közösségek, oktatási intézmények számára. 

A szervezők megkerestek önkormányzatokat, szakmai szervezeteket is, ahonnan már konkrét feladatokat hoztak. A szervezők négy témakörbe sorolták a problémákat illetve a területeket, amelyekre fejlesztői ötleteket várnak:

1. Save life – Közvetlenül a járvány ellen küzdő egészségügyi intézmények munkáját segítő megoldások.

2. Save communities – A közösségek online kommunikációjának fejlesztése.

3. Save small businesses – A súlyos károkat szenvedő kisvállalkozások számára hasznos mentőötletek, akár új bevételi csatornák keresése, költségcsökkentési megoldások, üzletfejlesztés válságban.

4. Save education – Online oktatás.

A rendezők szerint fontos cél az is, hogy megmutassák mekkora potenciált jelentek
Magyarország számára itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, illetve, hogy a válság közepette is képesek „digitális gyorsítópályára” állítani az országot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.