A harmadikról zuhant ki egy felügyelet nélkül hagyott mezőtúri kislány, vádat emeltek az anyja ellen

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Tavaly március 3-án délelőtt életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 5 éves kislány a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron, miután több mint tíz métert zuhant harmadik emeleti lakásuk konyhaablakából.

A kislány egyedül volt otthon, édesanyja épp vásárolni volt a barátnőjével, mikor a baleset történt. Most életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt emeltek vádat ellene a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészség.

A vád szerint az anya 38 percre tartósan felügyelet nélkül hagyta gyermekét, illetve nem gondoskodott arról, hogy a sértett ne tudja kinyitni az ablakot. A vádlott ezen mulasztása miatt következett be a súlyos, életveszélyes sérülésekkel járó baleset. A kislány életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A megyei főügyészség a vádiratában a Szolnoki Törvényszéknél indítványozta, hogy a nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést a bíróság, és a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér