A harmadikról zuhant ki egy felügyelet nélkül hagyott mezőtúri kislány, vádat emeltek az anyja ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tavaly március 3-án délelőtt életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 5 éves kislány a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron, miután több mint tíz métert zuhant harmadik emeleti lakásuk konyhaablakából.

A kislány egyedül volt otthon, édesanyja épp vásárolni volt a barátnőjével, mikor a baleset történt. Most életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt emeltek vádat ellene a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészség.

A vád szerint az anya 38 percre tartósan felügyelet nélkül hagyta gyermekét, illetve nem gondoskodott arról, hogy a sértett ne tudja kinyitni az ablakot. A vádlott ezen mulasztása miatt következett be a súlyos, életveszélyes sérülésekkel járó baleset. A kislány életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A megyei főügyészség a vádiratában a Szolnoki Törvényszéknél indítványozta, hogy a nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést a bíróság, és a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér