A harmadikról zuhant ki egy felügyelet nélkül hagyott mezőtúri kislány, vádat emeltek az anyja ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tavaly március 3-án délelőtt életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 5 éves kislány a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron, miután több mint tíz métert zuhant harmadik emeleti lakásuk konyhaablakából.

A kislány egyedül volt otthon, édesanyja épp vásárolni volt a barátnőjével, mikor a baleset történt. Most életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt emeltek vádat ellene a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészség.

A vád szerint az anya 38 percre tartósan felügyelet nélkül hagyta gyermekét, illetve nem gondoskodott arról, hogy a sértett ne tudja kinyitni az ablakot. A vádlott ezen mulasztása miatt következett be a súlyos, életveszélyes sérülésekkel járó baleset. A kislány életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A megyei főügyészség a vádiratában a Szolnoki Törvényszéknél indítványozta, hogy a nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést a bíróság, és a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!