A kijárási korlátozások bevezetése óta több mint 160 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma Ausztriában

Rekordmagasra ugrott a munkanélküliek száma Ausztriában a kijárási tilalom bevezetése óta. Az Osztrák Munkaügyi Hivatal ( AMS) adatai szerint március 15-es és március 25-e között 163 200-an vesztették el az állásukat. A legnagyobb emelkedés a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás területén volt megfigyelhető, itt 54 ezren vesztették el a munkájukat, az építőiparban pedig 20 300-an.

Az országban március közepe óta csak az hagyhatja el az otthonát, akinek

  • a halaszthatatlan munkája van;
  • ha élelmiszert kell vásárolnia vagy más hasonlóan sürgős beszerzést intéznie;
  • ha valaki másnak segítségre van szüksége, és oda indul.

Az öt főnél nagyobb összejöveteleket pedig betiltották. (ORF)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó