A koronavírus sem terelheti el a figyelmet a balatoni szúnyogirtásról

Az enyhe időjárás miatt már március 30-án elkezdik a szúnyogok irtását a Balatonnál, mintegy 2200 hektárnyi területen - közölte az irtás koodrinálását végző Balatoni Szövetség az MTI-vel csütörtökön.

A légi szúnyogirtás a parti területekre és a háttérterületek időnként víz alá kerülő mocsaras, nádas részeire koncentrál, környezetkímélő biológiai módszerrel. Rossz idő estén a beavatkozás április 2-3-ára tolódik.

Lombár Gábor, a szövetség elnöke hozzátette, idén jelentős változást hoz, hogy az unióban betiltották a szúnyogirtó szerek többségét, és nem lehet több légi kémiai szúnyoggyérítést végezni a Balatonnál. Két földi kijuttatásra engedélyezett szerrel végezhető majd kémiai beavatkozás, ami előrevetíti, hogy az irtás várhatóan nem lesz olyan hatékony, mint eddig - mondta.

Az irtás költségét, 25 millió forintot, 47 balatoni önkormányzat közösen állja.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér