A vizeikről is elzavarnának az ausztrálok két óceánjárót

Két üdülőhajót is felszólítottak a hatóságok, hogy azonnal hagyják el az ausztrál vizeket. Nem véletlenül ilyen erélyesek: a lebegő Petri-csészének csúfolt, sok ezer turistát szállító hajók egyike, a Ruby Princess 2700 utasa közül 147-ről derült ki, hogy koronavírus-fertőzött. Csak sajnos azután, hogy a hajó kikötött Sydney-ben, és az utasok kiszálltak.

A Ruby Princess-en kitört járvány miatt óriási volt a felháborodás az országban, nem értették, miért engedték, hogy az utasok, akik közül sokaknak már tüneteik is voltak, kiszállhassanak mindenféle egészségügyi ellenőrzés nélkül. 

Az állami hatóságok a központi kormánnyal is összevesztek az ügy miatt. Az esetek száma Ausztráliaban is meredeken növekszik, eddig 12 halottja van a világjárványnak.

A Ruby Princess Sydney-ben kötött ki, utasai rengeteg ausztrált fertőzhettek meg.Fotó: STEVEN SAPHORE/Anadolu Agency

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó