Az amerikai szenátus elfogadta a 2000 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervet

külföld
2020 március 26., 05:14

Elfogadta az amerikai szenátus a koronavírus-járvány okozta gazdasági sokk enyhítését célzó, 2000 milliárd (2 billió) dollár értékű gazdaságélénkítő csomagtervet helyi idő szerint szerda éjjel, ami így pénteken a képviselőház elé kerül majd.

A washingtoni törvényhozás felsőháza egyhangúlag, mind a 96 jelen lévő szenátor támogatásával hagyta jóvá a példa nélküli léptékű, máris történelminek minősített tervezetet.

Graffiti Brooklynban, New Yorkban  március 25-én. Az Egyesült Államokban több mint 55 ezer esetet regisztráltak eddig.
photo_camera Graffiti Brooklynban, New Yorkban március 25-én. Az Egyesült Államokban több mint 55 ezer esetet regisztráltak eddig. Fotó: BRYAN R. SMITH/AFP

Várhatóan a képviselőházon is gyorsan át fog menni a törvény, amelyet Donald Trump elnök - közlése szerint - azonnal alá is fog írni.

A javaslat nagyvállalatokat, közép- és kisvállalkozókat, továbbá szövetségi államokat és városokat támogató intézkedéseket tartalmaz, és segít az adófizetők napi gondjainak enyhítésében is.

A Johns Hopkins Egyetem friss adatai szerint a járvány okozta halálesetek száma szerdán átlépte az ezret az Egyesült Államokban.