Drogkereskedelemmel vádolja Venezuela elnökét az amerikai kormány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az amerikai legfőbb ügyész bejelentette, hogy drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyek miatt vádat emelnek Nicolás Maduro venezuelai elnök és az ország másik négy magas rangú tisztviselője ellen. Köztük van a legfelső bíróság elnöke is. Az Egyesült Államok 15 millió dollárt ajánlott fel annak, aki olyan információval szolgál, ami Maduro letartóztatásához vezet.

Nicolas Maduro, Venezuela elnökeFotó: CARLOS BECERRA/Anadolu Agency

Az igazságügyi minisztérium közleménye szerint a vád alá vont személyek rombolták a közbizalmat azzal, hogy drogszállítmányok elindítását segítették elő Venezuelából. Hozzátették, hogy az ország reptereiről több ilyen repülő is indult. 

A lépés miatt még feszültebbé válhat a két ország közötti viszony. Tavaly Egyesült Államok is elnökként ismerte el az ellenzéki Juan Guaidót, de a hadsereg, Oroszország, Kuba és Kína segítségével Madurónak mégis sikerült hatalmon maradnia. (BBC

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!