Drogkereskedelemmel vádolja Venezuela elnökét az amerikai kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az amerikai legfőbb ügyész bejelentette, hogy drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyek miatt vádat emelnek Nicolás Maduro venezuelai elnök és az ország másik négy magas rangú tisztviselője ellen. Köztük van a legfelső bíróság elnöke is. Az Egyesült Államok 15 millió dollárt ajánlott fel annak, aki olyan információval szolgál, ami Maduro letartóztatásához vezet.

Nicolas Maduro, Venezuela elnökeFotó: CARLOS BECERRA/Anadolu Agency

Az igazságügyi minisztérium közleménye szerint a vád alá vont személyek rombolták a közbizalmat azzal, hogy drogszállítmányok elindítását segítették elő Venezuelából. Hozzátették, hogy az ország reptereiről több ilyen repülő is indult. 

A lépés miatt még feszültebbé válhat a két ország közötti viszony. Tavaly Egyesült Államok is elnökként ismerte el az ellenzéki Juan Guaidót, de a hadsereg, Oroszország, Kuba és Kína segítségével Madurónak mégis sikerült hatalmon maradnia. (BBC

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér