Drogkereskedelemmel vádolja Venezuela elnökét az amerikai kormány

Az amerikai legfőbb ügyész bejelentette, hogy drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyek miatt vádat emelnek Nicolás Maduro venezuelai elnök és az ország másik négy magas rangú tisztviselője ellen. Köztük van a legfelső bíróság elnöke is. Az Egyesült Államok 15 millió dollárt ajánlott fel annak, aki olyan információval szolgál, ami Maduro letartóztatásához vezet.

Nicolas Maduro, Venezuela elnökeFotó: CARLOS BECERRA/Anadolu Agency

Az igazságügyi minisztérium közleménye szerint a vád alá vont személyek rombolták a közbizalmat azzal, hogy drogszállítmányok elindítását segítették elő Venezuelából. Hozzátették, hogy az ország reptereiről több ilyen repülő is indult. 

A lépés miatt még feszültebbé válhat a két ország közötti viszony. Tavaly Egyesült Államok is elnökként ismerte el az ellenzéki Juan Guaidót, de a hadsereg, Oroszország, Kuba és Kína segítségével Madurónak mégis sikerült hatalmon maradnia. (BBC

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér