Elismerte bűnösségét a christchurchi merénylő, de egy túlélő sem volt ott, hogy végighallgathassa

A tavalyi christchurchi mészárlással vádolt 29 éves Brenton Tarrant csütörtökön elismerte, hogy ő követte el a két mecsetben összesen 50 ember életét követelő merényletet - írja a BBC.

A lap ugyanakkor arról is beszámol, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt a merénylet egy túlélője sem tudott a tárgyalóteremben ülni, amikor ez megtörtént.

A bíróság sajnálatát fejezte ki a helyzet miatt, és közölték, az ítélethirdetést a járvány lecsengése utánra halasztják, hogy a túlélők személyesen is jelen tudjanak lenni, amikor azt kimondják.

Az új-zélandi muszlimellenes merénylet perét korábban, még Tarrant beismerése előtt pont azért tűzte ki júniusra a bíróság, hogy a ramadán leteltével az elégtételre vágyó túlélők és hozzátartozók végigkövethessék az tárgyalás-sorozatot.

Az ügyészség 50 rendbeli gyilkossággal és 39 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolta meg a christchurchi merénylőt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó