Elismerte bűnösségét a christchurchi merénylő, de egy túlélő sem volt ott, hogy végighallgathassa

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A tavalyi christchurchi mészárlással vádolt 29 éves Brenton Tarrant csütörtökön elismerte, hogy ő követte el a két mecsetben összesen 50 ember életét követelő merényletet - írja a BBC.

A lap ugyanakkor arról is beszámol, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt a merénylet egy túlélője sem tudott a tárgyalóteremben ülni, amikor ez megtörtént.

A bíróság sajnálatát fejezte ki a helyzet miatt, és közölték, az ítélethirdetést a járvány lecsengése utánra halasztják, hogy a túlélők személyesen is jelen tudjanak lenni, amikor azt kimondják.

Az új-zélandi muszlimellenes merénylet perét korábban, még Tarrant beismerése előtt pont azért tűzte ki júniusra a bíróság, hogy a ramadán leteltével az elégtételre vágyó túlélők és hozzátartozók végigkövethessék az tárgyalás-sorozatot.

Az ügyészség 50 rendbeli gyilkossággal és 39 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolta meg a christchurchi merénylőt.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó