Irán semmit sem tud a 13 éve eltűnt amerikai ügynökről

Miután családja közölte, hogy az amerikai hatóságoktól olyan információkat kaptak, hogy a 13 éve Iránban elfogott FBI-ügynök már nem él, Teherán közölte:

semmit sem tudnak Robert Levinson hollétéről.

Irán tagadja, hogy elfogták volna az amerikait még 2007-ben, szerintük akkor elhagyta az országot. Igaz, 2011 óta semmilyen bizonyíték nem érkezett arról, hogy Levinson életben volna. Halálának hírét az amerikai hírszerzés elfogott iráni üzenetekre alapozza. 

Levinson 13 évvel ezelőtt a Perzsa-öbölben található Kis szigetén tűnt el. A korábbi FBI-ügynök valószínűleg a CIA-nek dolgozhatott a csempészek által kedvelt helyen, állítólag egy olyan akcióban, amire a hírszerzésnek nem volt felhatalmazása. A CIA hivatalosan nem ismerte el, hogy ők küldték oda a férfit, de később 2,5 millió dollárt fizettek a családnak azért, hogy ne pereljenek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér