Norvég minta: gyerekeknek magyarázta el a veszélyhelyzetet Novák Katalin

Múlt kedden írtunk róla, hogy Norvégiában egy tavalyi választási vita után koronavírusos sajtótájékoztatót is tartott gyerekeknek a miniszterelnök, oldalán egy kereszténydemokrata és egy liberális miniszterrel, a közmédia és a legnagyobb független napilap közös szervezésében. (A Skandináv Háznak hála a videó már magyar felirattal is elérhető a cikkben.)

Ez az egész Magyarországról nézve szinte elképzelhetetlennek tűnt, de úgy látszik rendkívüli időket élünk, mert nem egészen három nappal később a Blikkben megjelent a felhívás: „A Blikk és Magyarország is csatlakozik ahhoz a norvég kezdeményezés[hez], amelynek lényege, hogy egy vezető politikustól videóban kérdezhetnek a gyerekek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetről.”

A nem is mindig egyszerű kérdésekre Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár részletesen válaszolt, és bár lehetne a norvég és a magyar megoldások közti különbségeket elemezni, de az biztosan fontos, hogy ilyen helyzetben a kormány megpróbál kommunikálni azokkal a gyerekekkel, akik ezt igénylik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó