Szijjártó Péter megérkezett Bulgáriába, csak rajta nem volt maszk

A legtöbb külügyminiszterrel és diplomatával szemben Szijjártó Péter továbbra is személyesen intézi az ügyeit. Alig egy hete, amikor Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével találkozott, meg is mutatta, hogy mit NEM szabad csinálni járvány idején, és a kínai nagykövettel is szívesen lejattolt.

Most Facebook-oldalára posztolt egy képet, melyen az látható, hogy kíséretével megérkezik Bulgáriába, és mindenkin van maszk, csak rajta nincs.

Ezzel szemben az európai uniós csúcsot videókonferencia keretében tartják meg, hogy senki se fertőzhessen össze senkit, vagy ahogy ma Gulyás Gergely mondta: ez felel meg a „legújabb diplomáciai szokásoknak”.

„A nemzetközi diplomácia is szinte teljesen leállt, hiszen senki nem utazik a vírus miatt” - tette hozzá.

A Népszava egyébként már egy hete feltett több kérdést a külügyminisztériumnak arról, hogyan védik a sokat utazó Szijjártót, de nem kaptak válaszokat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó