Indiában 40 ezer embert helyeztek karanténba egyetlen ember miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Indiában komolyan veszik a fertőzésveszélyt. Egy férfi miatt, aki koronavírusosan ment el egy fesztiválra, majd halt meg, 40 ezer embert helyeztek karanténba a hatóságok az északi Pandzsáb államban, írja a BBC

A baj azzal kezdődött, hogy a 70 éves férfi nem vonult önkéntes karanténba, miután Olaszországban és Németországban járt, sőt a Hola Mohalla szikh ünnepségsorozaton is részt vett, amit csaknem 10 ezer ember látogat naponta. 

Egy héttel a halála előtt 19 rokonát tesztelték pozitívra. 

„Eddig sikerült nyomon követnünk 550 embert, akik közvetlen kapcsolatban álltak vele, és ez a szám egyre növekszik. 15 falut zártunk le a környékén, ahol a férfi korábban tartózkodott” - mondta egy vezető tisztviselő a BBC-nek. 

Később a szomszédos terület további 5 faluját szintén lezárták.

Ez nem az első eset, hogy Indiában falvakat zárnak le néhány fertőzött miatt. Bhilwara városában egy beteg megfertőzött egy orvoscsoportot, a környéken 7000 embert helyeztek karantén alá. 

Indiában eddig 640-en fertőződtek meg, és már korábban bevezettek 21 napig tartó kijárási tilalmat, az emberek csak boltba és gyógyszertárba mehetnek ki. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér