Kazahsztánból érkezett porfelhő miatt rossz a levegő az országban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nőtt az ország légszennyezettsége, emelkedett a szálló por koncentrációja Magyarországon csütörtök délutánra, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatásából. 

A szennyezettséget egy porfelhő okozta, ami egészen Kazahsztánból, az Aral-tó vidékéről érkezett hazánkba, ahol az elsivatagosodott területen porvihar alakult ki.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint a következő településeken rossz a levegő minősége: Budapest, Debrecen, Eger, Kazincbarcika, Miskolc, Nyíregyháza, Putnok, Sajószentpéter, Százhalombatta és Tököl.  

(MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!