Kazahsztánból érkezett porfelhő miatt rossz a levegő az országban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nőtt az ország légszennyezettsége, emelkedett a szálló por koncentrációja Magyarországon csütörtök délutánra, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatásából. 

A szennyezettséget egy porfelhő okozta, ami egészen Kazahsztánból, az Aral-tó vidékéről érkezett hazánkba, ahol az elsivatagosodott területen porvihar alakult ki.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint a következő településeken rossz a levegő minősége: Budapest, Debrecen, Eger, Kazincbarcika, Miskolc, Nyíregyháza, Putnok, Sajószentpéter, Százhalombatta és Tököl.  

(MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér