Mexikói tüntetők lezártak egy határátkelőt, hogy ne engedjenek be annyi embert az Egyesült Államokból

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Mexikói tüntetők torlaszoltak el egy határátkelőt az országot az Egyesült Államoktól elválasztó határnál, mivel attól félnek, hogy az USA felől érkezők behozhatják magukkal a koronavírust. 

Fotó: GUILLERMO ARIAS/AFP

BBC beszámolója szerint az Arizonától délre fekvő mexikói település, Sonora lakói állításuk szerint az elkövetkező napokban újra lezárhatják az átkelőt, miután szerdán órákon át akadályozták ott a forgalmat. A maszkokat viselő helyiek többek között 'Amerikaiak, maradjatok otthon' feliratú táblákkal tüntettek. 

Miközben Mexikóban nagyjából 500 igazolt fertőzöttről tudni, addig csütörtökre az Egyesült Államokban már a 85 ezret is meghaladta a regisztrált fertőzöttek száma, és így megelőzték Kínát is. 

A két ország közötti határ elvileg eleve zárva van, és csak a nélkülözhetetlennek nyilvánított árukat lehet átvinni ott, de a helyiek szerint ezt nem nagyon ellenőrzni és tartatja be senki, az érkezőket pedig senki nem vizsgálja. A tüntetést szervező csoport azt szeretné, ha az összes, az USA-ból érkező embert orvosi vizsgálatnak vetnék alá. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó