Mexikói tüntetők lezártak egy határátkelőt, hogy ne engedjenek be annyi embert az Egyesült Államokból

Mexikói tüntetők torlaszoltak el egy határátkelőt az országot az Egyesült Államoktól elválasztó határnál, mivel attól félnek, hogy az USA felől érkezők behozhatják magukkal a koronavírust. 

Fotó: GUILLERMO ARIAS/AFP

BBC beszámolója szerint az Arizonától délre fekvő mexikói település, Sonora lakói állításuk szerint az elkövetkező napokban újra lezárhatják az átkelőt, miután szerdán órákon át akadályozták ott a forgalmat. A maszkokat viselő helyiek többek között 'Amerikaiak, maradjatok otthon' feliratú táblákkal tüntettek. 

Miközben Mexikóban nagyjából 500 igazolt fertőzöttről tudni, addig csütörtökre az Egyesült Államokban már a 85 ezret is meghaladta a regisztrált fertőzöttek száma, és így megelőzték Kínát is. 

A két ország közötti határ elvileg eleve zárva van, és csak a nélkülözhetetlennek nyilvánított árukat lehet átvinni ott, de a helyiek szerint ezt nem nagyon ellenőrzni és tartatja be senki, az érkezőket pedig senki nem vizsgálja. A tüntetést szervező csoport azt szeretné, ha az összes, az USA-ból érkező embert orvosi vizsgálatnak vetnék alá. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó