A polgármester szerint két újbudai háziorvos is koronavírus-fertőzött

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A XI. kerület DK-s polgármestere, László Imre bejelentette, hogy a kerület két háziorvosa is koronavírus-fertőzött. A polgármester videós bejelentésében hozzátette, hogy az egyik orvos kiesése súlyos következményekkel járhat, ugyanis háziorvos nélkül hagyhatja a kb. 10 ezer lakosú Őrmező városrészt.

Őrmezőn korábban 3 háziorvos dolgozott, de az egyikük 65 év fölötti, tehát a koronavírus szempontjából veszélyeztetettebb kategóriába esik, ezért fizikailag nem érintkezhet a betegekkel, a másikuk pedig egy transzplantációs műtét miatt került a veszélyeztetettek közé. A harmadik orvos az, akinek most pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A másik fertőzött orvos Gazdagréten dolgozik.

A jó hír, hogy jelenleg egyikük állapota sem követel kórházi ellátást, mindketten házi karanténban vannak. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér