Hétvégente kötelezően a román himnuszt játsszák a román rendőrautók

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Marcel Vela román belügyminiszter szombaton adott ki egy friss rendeletet, amelynek értelmében szombaton és vasárnap 17, illetve 21 órától az ország összes terepen lévő rendőr- és csendőrautójából a román himnuszt fogják döngetni - írja a Főtér.ro. Az utasítás a koronavírus okozta vészhelyzet teljes idejére érvényes lesz, és a rendőrautók a himnusz első három szakaszát fogják játszani.

A rendelet arra is felszólítja a rendőröket, hogy gondoskodjanak az esetlegesen elromlott hangszórók megjavításáról, hogy a himnusz megfelelő minőségben szólhasson.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér