Koronavírus-számok Magyarországon 05.05.
Elhunytak + 128 Σ 28 173
Kórházban - 365 Σ 4 374
Fertőzöttek + 1 130 Σ 785 967
Tesztek + 16 516 Σ 5 454 661
Egyszer oltottak + 24 202 Σ 4 123 697

Hogyan kerülte el Tajvan a tömeges fertőzéseket?

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

  • A következő napokban külföldön élő magyarokkal beszélgetünk arról, hogyan érintette az országukat a koronavírus járvány?
  • A szombati vendégünk Zsellér Máté Tajvanról, ahol annak ellenére is alacsonyan tudták tartani a fertőzések számát, hogy közel vannak Kínához. A 23 milliós államban szombatig 283 koronavírusos beteget regisztráltak, miközben több mint 29 ezer tesztet végeztek el. 
  • Ezért sokak szerint a tajvani intézkedések mintát jelentenek arra, hogyan kell védekezni a járvány ellen.

Címlapkép:  Sam Yeh / AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.