Indiaiak milliói gyalogolnak haza, miután a koronavírus miatt leállították a tömegközlekedést

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az utóbbi hetekben Indiában, a világ második legnépesebb országában, az 1,34 milliárdos Indiában is nagyon gyorsan terjedni kezdett az új koronavírus, ezért a kormány drasztikus lépéseket tett. Egyebek mellett az ország tömegközlekedési hálózatának teljes leállításáról is döntöttek, nem indulnak el a buszok és a vonatok, nem szállnak fel a repülők.

Fotó: SAM PANTHAKY/AFP

Ez azonban váratlanul érte azt a több millió embert, akik a zsúfolt indiai nagyvárosok valamelyikében próbálnak boldogulni, viszont családjuk egy távoli faluban várja őket. Többségük most, azzal, hogy Mumbaiban, Kolkatában, Delhiben és a többi nagyvárosban is leáll az élet, elvesztette a munkáját, ezért muszáj hazamennie, ahol esetleg földművelésből szert tehet még bevételre.

A tömegközlekedés leállítása miatt rengeteg család gyalog volt kénytelen útnak indulni annak ellenére, hogy sokukra több száz kilométeres gyalogút vár. Chandra Mohan, a vízvezetékszerelő, aki az Independent cikkében nyilatkozik, Delhiből Bihar szövetségi államba indult útnak, ezért kb. 1000 kilométer kell legyalogolnia. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér