Indiaiak milliói gyalogolnak haza, miután a koronavírus miatt leállították a tömegközlekedést

külföld
2020 március 28., 15:49

Az utóbbi hetekben Indiában, a világ második legnépesebb országában, az 1,34 milliárdos Indiában is nagyon gyorsan terjedni kezdett az új koronavírus, ezért a kormány drasztikus lépéseket tett. Egyebek mellett az ország tömegközlekedési hálózatának teljes leállításáról is döntöttek, nem indulnak el a buszok és a vonatok, nem szállnak fel a repülők.

photo_camera Fotó: SAM PANTHAKY/AFP

Ez azonban váratlanul érte azt a több millió embert, akik a zsúfolt indiai nagyvárosok valamelyikében próbálnak boldogulni, viszont családjuk egy távoli faluban várja őket. Többségük most, azzal, hogy Mumbaiban, Kolkatában, Delhiben és a többi nagyvárosban is leáll az élet, elvesztette a munkáját, ezért muszáj hazamennie, ahol esetleg földművelésből szert tehet még bevételre.

A tömegközlekedés leállítása miatt rengeteg család gyalog volt kénytelen útnak indulni annak ellenére, hogy sokukra több száz kilométeres gyalogút vár. Chandra Mohan, a vízvezetékszerelő, aki az Independent cikkében nyilatkozik, Delhiből Bihar szövetségi államba indult útnak, ezért kb. 1000 kilométer kell legyalogolnia.