Már 600 ezernél is több igazolt koronavírus-fertőzött van a világon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A nemzetközi összesítések alapján szombaton meghaladta a 600 ezer főt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma a világ országaiban. Az amerikai Johns Hopkins Egyetem adatösszegző rendszere szerint már több mint 615 ezer olyan ember van, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ennél tehát a tényleges fertőzöttek száma egészen biztosan nagyobb, és nemcsak azért, mert sokakat a tüneteik ellenére sem tesztelnek bizonyos államokban, hanem azért is, mert a fertőzés az esetek majd négyötödében enyhe vagy tünetmentes lefolyású, ezért a vírus jelenlétét kimutató úgynevezett PCR-tesztekkel nem lehet kimutatni azokat, akik esetleg már át is estek a fertőzésen.

A fertőzöttek számának növekedését már nem Olaszország vagy Spanyolország, hanem az Egyesült Államok hajtja leginkább, ahol már 100 ezernél is több igazolt fertőzött van, ami az olasz és a kínai adatnál is magasabb. Az amerikai beszámolók szerint az ottani egészségügyi rendszer ember-, pénz- és felszereléshiánnyal küzd, részben Donald Trump elnök elmúlt 3 éves kormányzása alatt eszközölt járványügyi leépítések miatt is. Szakértők szerint az amerikaiak jelenleg azért vannak nagyon rossz helyzetben, mert túl későn kezdték meg a nagyüzemi tesztelést.

Igaz, a halottak számát tekintve még mindig bőven Olaszország az első, a fertőzés összesen 28 700 halálos áldozata közül több mint 9100 olasz.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér