Hajnalban órát állítottunk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ma hajnali kettőkor egy órát előre kellett állítani az órákat, ezzel megkezdődött a nyári időszámítás. Valaha ezt még takarékossági okokból vezették be, a Mavaty Villamossenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) tájékoztatása szerint ilyenkor kisebb mértékben csökken a kora esti időszak terhelése, mert egy órával később kapcsoljuk fel a villanyt. Ugyanakkor a légkondicionálás elterjedésével gyakorlatilag megszűnt bármilyen takarékossági ok az óraátállítás mellett, amely cserébe egészségügyi panaszokat, közlekedési baleseteket is okozhat.

Ezért lassan el is törlik, az EU döntése alapján 2020-tól a tagországok maguk határozzák meg, hogy a téli-nyári időszámítás egységes váltogatása helyett melyiket alkalmazzák véglegesen. Csak remélni tudom, hogy Magyarországon a télit, így nem kell telente bő egy hónapig reggel nyolcig várni a nyári időszámítás szerinti napkeltére. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér