A Forma 1 Mercedes csapata is beszállt a koronavírus elleni harcba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

 A Forma 1 Mercedes mérnökei az idei szezonban autók fejlesztése helyett légzést segítő gépek gyártásába kezdett, írja a BBC.

A csapat egy londoni egyetemmel (University College London) karöltve kezdett olyan gépek (Continuous Positive Airway Pressure) gyártásába, amik még nem az intenzív osztályokon használt lélegeztetőgépek, de hasonlóképpen segíthetik a légzést a koronavírusos betegeknek. Azért is van nagy szükség ezekre a gépekre, mert nagyon kevés van belőlük, de Kínában és Olaszországban is használják őket.

Negyven gép már el is készült, ezeket az egyetem kórházában használták fel, hármat pedig London más kórházaiba szállítottak.

Az egyetem professzora, Rebecca Shipley elmondta, hogy a gépekkel azért tudtak ilyen hamar, gyakorlatilag napok és nem évek alatt elkészülni, mert egy régi készüléket másoltak le és fejlesztettek tovább.   

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér