Elloptak egy Van Gogh képet egy holland múzeumból

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőre virradó hajnalban ismeretlenek betörtek az Amszterdam közelében lévő Singer Laren múzeumba, és elloptak egy Van Gogh festményt.

A tavaszi kertet ábrázoló mű kölcsönben volt csak a múzeumban, egy Lélek tükre című időszaki kiállítás egyik műtárgyaként. A tárlat 19.-20. század fordulójának számos jelentős festőjének munkáit mutatta be.

Egy kínai 3D-s Van Gogh isnpirálta kiállítás egyik terme.Fotó: Hu Yan/Imaginechina via AFP

A kiállítást a járvány miatt elrendelt hollandiai kijárási tilalom miatt már korábban bezárták. Evert van Os, a múzeum igazgatója csak annyit nyilatkozott, hogy "dühösök, döbbentek és szomorúak vagyunk". (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér