Elloptak egy Van Gogh képet egy holland múzeumból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfőre virradó hajnalban ismeretlenek betörtek az Amszterdam közelében lévő Singer Laren múzeumba, és elloptak egy Van Gogh festményt.

A tavaszi kertet ábrázoló mű kölcsönben volt csak a múzeumban, egy Lélek tükre című időszaki kiállítás egyik műtárgyaként. A tárlat 19.-20. század fordulójának számos jelentős festőjének munkáit mutatta be.

Egy kínai 3D-s Van Gogh isnpirálta kiállítás egyik terme.Fotó: Hu Yan/Imaginechina via AFP

A kiállítást a járvány miatt elrendelt hollandiai kijárási tilalom miatt már korábban bezárták. Evert van Os, a múzeum igazgatója csak annyit nyilatkozott, hogy "dühösök, döbbentek és szomorúak vagyunk". (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!