Fel akarta találni, hogyan ne érjünk az arcunkhoz --> mágnesek szorultak az orrába

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy ausztráliai asztorfizikus fel akart találni egy olyan szerkezetet, ami figyelmeztet, ha az arcodhoz akárnál érni, de a kísérlet balul sült el, ugyanis nem tudta kiszedni az orrába felhelyezett mágneseket, orvosi segítségre szorult.

Minden úgy kezdődött, hogy Daniel Reardon unatkozott a házi karanténban, ezért úgy döntött, hogy feltalál valami hasznosat a társadalom számára: egy olyan szerkezetet, ami megakadályozza, hogy hozzáérj az arcodhoz és koronavírussal fertőzd meg magad. Bár a 27 éves asztorfizikus bevallotta, hogy nem igazán ért az áramkörökhöz, voltak otthon hozzá eszközei, ezért arra gondolt, hogy épít egy olyan áramkört, amely érzékeli a mágneses teret. A terv szerint az áramkör riasztást idézett volna elő, ha a csuklóra szerelt mágnessel az arcunk felé közelítünk.

Aztán ennek a tervnek pont az ellenkezője történt, Reardon véletlenül feltalált egy olyan nyakláncot, ami folyamatosan rezeg, kivéve akkor, ha a mágneses tér közelébe ér.

Az ifjú asztrofizikus azonban nem volt elégedett a találmányával, ezért tovább törte a fejét.

„Miután elvetettem az ötletet, továbbra is unatkoztam, tovább játszottam a mágnesekkel. A fülklipszek mintájára előbb a fülcimpámra csiptettem a mágneseket, majd az egyik orrüregemben, aztán minden nagyon gyorsan kezdett rosszra fordulni, amikor a másik orrüregembe is mágneseket tettem” - emlékszik vissza a férfi.

Tehát Reardon orrán négy mágnes volt, kettő kívül és kettő belül. A külsőket sikerült is gond nélkül eltávolítania, azonban a belsők bennragadtak. Aztán a kívülről leszedett mágnesekkel próbálta kiszedni a bentieket, de ez sem volt egy túl jó ötlet.

„Húsz percnyi küzdelem után úgy döntöttem, hogy kikeresem a Google-n a megoldást. Találtam is egy cikket egy 11 éves fiúról, akivel ugyanez történt, és neki úgy oldódott meg a probléma, hogy még több mágnessel kívülről magához vonzotta a bent lévőket.”

Csakhogy a szerencsétlenül járt Reardon ujjai közül kicsúsztak a mágnesek, hozzátapadtak a bennlévőkhöz, így azok is ottragadtak. Ráadásul ezen a ponton kifogyott a mágnesekből, ezért nem tudott tovább próbálkozni. Végül egy orvos barátja vitte el a kórházba, miután jól kiröhögte. A tudós ott kapott egy kis érzéstelenítőt, aztán az orvosok szerencsésen eltávolították a mágneseket az orrából. (The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér