Hat napja nem azonosítottak új fertőzöttet Hupejben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vasárnap 31 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Kínában, míg egy nappal korábban 45-öt. A hivatalos tájékoztatóban négy halálesetről számoltak be, írja a Reuters.

A 60 milliós Hupej tartományban, a járvány kiindulási pontjában hat napja egyetlen új fertőzést sem regisztráltak. Itt már feloldották a közlekedési korlátozásokat, és újraindítottak néhány belföldi repülőjáratot is.

Kínában azonban attól tartanak, hogy más országokból érkezők újra behurcolhatják a vírust, ezért továbbra is tiltják a külföldiek belépését, és korlátozzák az országba tartó járatokat is. Az utóbbi időben kínai állampolgárságú emberek, többnyire diákok tértek haza koronavírus-fertőzéssel. 

A kormány most arra ösztönzi az üzleteket és gyárakat, hogy nyissanak ki újra, Hszi Csin-ping elnök különösen a kis és közepes méretű vállalkozások megsegítését ígérte.

Mindez nem azt jelenti, hogy Kínában már teljesen túllennének a járványon. A Reuters egy másik riportban karanténban levő családokról számol be, akik máig nem kaphatták meg a járványban elhunyt szeretteik hamvait, és temetést sem tarthattak. 

Kínában összesen több, mint 80 ezren fertőződtek meg a hivatalos adatok szerint, és 3300-an haltak meg, többségük Vuhanban. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér