Miközben a világ koronavírus ellen küzd, addig Észak-Korea rakétákat tesztel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Észak-Korea a jelenlegi helyzetre való tekintetre sem hagy fel a szokásos tavaszi rakétatesztjével, írja a BBC.

Pedig Dél-Korea vasárnap néhány órával a teszt előtt üzente meg nekik, hogy a koronavírus miatt ez most nem a legmegfelelőbb pillanat, és halasszák el a kilövést. Az ország azonban mégis kilőtt két rövid hatótávú rakétát Wonsan városából, amik nagyjából 410 kilométert repültek 50 kilométeres magasságban mielőtt a tengerbe csapódtak.

A Reuters értesülései szerint ez a hónapban már a 8. és a 9. rakéta volt, amit kilőttek. Legutoljára 2016 és 2017 között végeztek ilyen sűrűn teszteket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér