Bécsben taxiutalvánnyal segítik a 65 év felettieket

A koronavírus-járványnak leginkább kitett időseket segíti a bécsi önkormányzat azzal, hogy taxiutalványokat oszt szét köztük. Az osztrák főváros háromszázezer 65 év felettinek ad 50 eurós kupon, hogy a legszükségesebb teendőket elintézhessék a tömegközlekedés használata nélkül. Az első adagot már ki is postázták. 

Bécs közben felállított az egykori Sophienspital kórház területén egy szükségszállást, ahol 120 hajléktalannak ad ideiglenes menedéket. Mivel az otthontalanok az egyik legveszélyeztetettebb csoport, az eredetileg májusig tervezett nyitvatartást meghosszabbították a nyár végéig. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.