Bécsben taxiutalvánnyal segítik a 65 év felettieket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus-járványnak leginkább kitett időseket segíti a bécsi önkormányzat azzal, hogy taxiutalványokat oszt szét köztük. Az osztrák főváros háromszázezer 65 év felettinek ad 50 eurós kupon, hogy a legszükségesebb teendőket elintézhessék a tömegközlekedés használata nélkül. Az első adagot már ki is postázták. 

Bécs közben felállított az egykori Sophienspital kórház területén egy szükségszállást, ahol 120 hajléktalannak ad ideiglenes menedéket. Mivel az otthontalanok az egyik legveszélyeztetettebb csoport, az eredetileg májusig tervezett nyitvatartást meghosszabbították a nyár végéig. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér