Index: lélegeztetőgépre került egy magyar háziorvos

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index úgy tudja, hogy "lélegeztetőgépre került egy magyar háziorvos, aki igazoltan koronavírussal fertőzött, emiatt is került kórházba." A lap szerint a hétvégén kiderült két esetnél több magyarországi háziorvos fertőződött meg, többeket pedig vizsgálnak még, illetve karanténba kerültek. 

A koronavírusos háziorvosok számára és állapotára hiába kérdeztek rá többször, az operatív törzs nem válaszol, 

írják. Kedden fél tucat egészségügyi érdekvédelmi szervezet írt nyílt levelet az országos tisztifőorvosnak arról, hogy 

nincs elég védőfelszerelés, és az állam kötelessége lenne ezeket biztosítani.

Külön felhívták a figyelmet, hogy a nemzetközi tapasztalatok egyértelműen bizonyítják, hogy az alapellátásban dolgozók vannak leginkább kitéve a tünetszegény és ezáltal nehezen felismerhető esetek révén a fertőzésnek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó