Mentőjárattal repíti haza a külügy az Észak-Amerikában rekedt magyarokat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

275 Kanadában és az Egyesült Államokban rekedt magyar állampolgár hazaszállítására indított két repülőgépet repülőgépet a külügyminisztérium - írja az MTI.

A két gép öt városból szedi össze a légi közlekedés leállása miatt ott rekedt magyarokat. A gépek összesen 40 ezer kilométer megtétele után április 2-án landolhatnak Budapesten.

Lesz rajtuk a magyarok mellett 18 szlovák állampolgár is, akiknek a hazaszállítását „visegrádi együttműködés” jegyében vállalta a kormány - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az egyik repülőgép, ami Torontóban is leszáll, egy négyezer maszkból álló adományt is elhoz, ami a magyar egészségügyi dolgozók járvány elleni védekezését segíti majd - tette hozzá.

Több más országban vannak még önhibájukon kívül kint rekedt magyarok, úgyhogy a mentőjáratok szervezése folytatódik - közölte a külügyminisztérium.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér