Ötszáz magyar vendégmunkás érkezett haza hétfő éjjel a tiroli vesztegzárból

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

502 magyar állampolgár, négy autóbuszból és közel 150 személygépkocsiból álló konvoja érkezett tegnap éjjel az osztrák-magyar határhoz - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter hétfő éjfél után közzétett Facebook-bejegyzésében.

Ezek azok a tiroli síturizmusban dolgozó vendégmunkások, akik a tartomány két hete, március 13-a óta tartó lezárása miatt Ausztriában rekedtek. Helyzetükről - egyikük elmondása alapján - mi is írtunk a napokban.

Szijjártó bejegyzése szerint az eredetileg március 28-án lejáró karantént a tiroli tartományi kormányzat április 13-ig ugyan meghosszabbította,

szigorú kikötések mellett azonban a tünetmentes külföldi állampolgárokkal kivételt tettek.

„Magyarország természetesen vállalta a kiszabott feltételeket, így nyilatkoztunk arról, hogy állampolgárainkat visszafogadjuk és gondoskodunk hazaszállításukról” - írta a külügyminiszter, hozzátéve: a hazatérőkre két hét hatóságilag elrendelt házi karantén vár.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó