1000 felett a halottak száma New Yorkban, és a helyzet egyre rosszabb

A szinte teljesen üres Times Square New YorkbanFotó: ANGELA WEISS/AFP

New York város egészségügyi szolgálata kedd éjjel azt jelentette, hogy közel 1100 ember halt már meg a városban a COVID-19 miatt. New York államban összesen már meghaladta az 1500-at az áldozatok száma, és a „legrosszabb még hátravan.”

A nyilvánosságra hozott adatok alapján Brooklyn és Queens városrészek a leginkább érintettek fertőzöttség szempontjából. 

A válságot súlyosbítja, hogy New Yorkban mind a mentősök, mind a rendőri állomány tekintetében nagyon magas az érintettek száma. 

Az intenzív osztályok egészségügyi dolgozói illetve a mentősök közel negyede (!) fertőzött,  míg a rendvédelmisek között ez az arány 16 százalék. Több mint 1000 rendőrt jelent utóbbi szám. A Central Parkban és három másik helyszínen időközben ideiglenes kórházak építéséről döntött a városvezetés, a munkálatok már zajlanak. 

Szombaton felmerült, hogy vesztegzár alá vonják a várost, de Trump elnök végül elállt ettől az ötlettől. A hétvégén már az 53 ezret is meghaladta a fertőzöttek száma New Yorkban. (Time via AP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó