Babakocsit és öt tájképet lopott el egy 25 éves férfi

bűnügy
2020 április 01., 06:31

A tolnai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 25 éves helyi lakossal szemben folytattak lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt.

Egy tolnai férfi tett feljelentést tavaly szeptemberben a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki az előző éjszaka családi házának udvarára bemászva, az ott álló – nyitott – autójából ellopta pénztárcáját és laptoptáskáját a benne levő iratokkal és készpénzzel együtt. 

Ugyanezen az éjszakán, szintén Tolnán egy társasház nyitott ajtaján ment be ismeretlen, és 

a lépcsőházból ellopott egy babakocsit, valamint öt – a falra felhelyezett – tájképet.

A tolnai rendőrök néhány órán belül azonosították, és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves helyi férfit, akit szeptember 30-án gyanúsítottként hallgattak ki egyrendbeli lopás bűntett, egyrendbeli lopás vétség és egyrendbeli magánokirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi kihallgatását követően – még a hazafelé úton – további bűncselekményeket követett el. 

A rendőrök a nála tartott házkutatás során az előző napokban a város területén elkövetett bűncselekményből származó tárgyakat találtak. 

A 25 éves férfit 2019. október 1-jén újra előállították, ekkor agresszíven viselkedett, és megrongált egy szolgálati gépkocsit is. 

A férfit a tolnai rendőrök őrizetbe vették, és további hat bűncselekmény – egyrendbeli rongálás vétség és ötrendbeli lopás vétség – elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi büntetés-végrehajtási intézetben várja a vádemelést.

A Tolnai Rendőrőrsön befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

(Police.hu)