Karácsony: A polgármesterek közös tiltakozása meghátrálásra kényszerítette a kormányt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Karácsony Gergely a Facebookon kommentálta a szerda délutáni fejleményeket, miután a kormány visszavonta azt a Semjén Zsolt által kedd éjjel benyújtott módosítót, amely megkötötte volna a polgármesterek kezét a veszélyhelyzet idején. Az elképzelés szerint a polgármesterek csak a területileg illetékes védelmi bizottságok jóváhagyásával cselekedhettek volna. 

Gulyás Gergely szerda délután bejelentette, hogy a kormány eláll a módosítási tervétől, mert „a szabályozás módosításának szándékával a szabályozás eddigi kritikusai ma már láthatóan nem értenek egyet, és a kormány a veszélyhelyzetben a lehető legszélesebb körű, pártpolitikai határokra tekintet nélküli összefogásra törekszik, ezért eltekint ettől a módosítástól, és a polgármesterek jogosítványai a veszélyhelyzetben továbbra is az eddigiek szerint gyakorolhatóak.”

A főpolgármester azt nyilatkozta este, hogy a polgármesterek közös tiltakozása késztette meghátrálásra a kormányt. 

Karácsony szerint a helyzet tanulsága, hogy bajban együtt kell működni, és a legfontosabb, hogy az önkormányzatok és a kormány is tegye a maga dolgát, és segítse a mentést. Szerinte ez most nem a kisstílű, hatalmi játszmák időszaka, hanem az együttműködésé. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó