Karácsony: A polgármesterek közös tiltakozása meghátrálásra kényszerítette a kormányt

POLITIKA
2020 április 01., 18:17

Karácsony Gergely a Facebookon kommentálta a szerda délutáni fejleményeket, miután a kormány visszavonta azt a Semjén Zsolt által kedd éjjel benyújtott módosítót, amely megkötötte volna a polgármesterek kezét a veszélyhelyzet idején. Az elképzelés szerint a polgármesterek csak a területileg illetékes védelmi bizottságok jóváhagyásával cselekedhettek volna. 

link Forrás

Gulyás Gergely szerda délután bejelentette, hogy a kormány eláll a módosítási tervétől, mert „a szabályozás módosításának szándékával a szabályozás eddigi kritikusai ma már láthatóan nem értenek egyet, és a kormány a veszélyhelyzetben a lehető legszélesebb körű, pártpolitikai határokra tekintet nélküli összefogásra törekszik, ezért eltekint ettől a módosítástól, és a polgármesterek jogosítványai a veszélyhelyzetben továbbra is az eddigiek szerint gyakorolhatóak.”

A főpolgármester azt nyilatkozta este, hogy a polgármesterek közös tiltakozása késztette meghátrálásra a kormányt. 

Karácsony szerint a helyzet tanulsága, hogy bajban együtt kell működni, és a legfontosabb, hogy az önkormányzatok és a kormány is tegye a maga dolgát, és segítse a mentést. Szerinte ez most nem a kisstílű, hatalmi játszmák időszaka, hanem az együttműködésé.