1000 fölé emelkedett a koronavírusos halottak száma Belgiumban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az elmúlt 24 órában összesen 183 koronavírus-fertőzött halt meg Belgiumban, ezzel meghaladta az 1000 főt a halottak száma a 11,4 milliós országban. Jelenleg 1011 olyan halottat tartanak nyilván az országban, akik koronavírus-fertőzöttek voltak. Belgiumban jelenleg 15 348 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, 58 százalékuk az ország északi részét jelentő Flandriából, azaz a Flamand Régióból származik, ami annyira nem is meglepő, hiszen Flandirában majd kétszer annyian élnek, mint a déli Vallóniában.

A koronavírussal kapcsolatos statisztikákat bejelentő belga virológus, Steven van Gucht csütörtöki sajtótájékoztatóján újra hangsúlyozta, mennyire fontos a távolságtartás, ezért ennek betartására kérte az embereket. Azt mondta, ez sokkal fontosabb a maszkviselésnél. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér