Amerikaiak kaparintottak meg egy Kínából Franciaországba tartó maszkszállítmányt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Amerikai vevők térítettek el egy repülőnyi orvosi maszkot, amit Kínából szállítottak volna francia vevőknek. Jean Rottner, a Franciaország keleti részén lévő Mulhouse város orvosa megerősítette, hogy a környékbeli kórházak rengeteg maszkot rendeltek Kínából, ugyanis a meglévő felszerelésük már nem elegendő a dolgozók védelmére a sok koronavírusos beteg ellátása közben. A szállítmányból azonban egy repülőnyi maszk egyáltalán nem érkezett meg.

Sajtóhírek szerint a maszkok be voltak pakolva egy szállítógépbe, ami a sanghaji reptéren vált a felszállásra, amikor ismeretlen amerikaiak jelentek meg a kifutópályán, kezükben több kötegnyi készpénzt lengetve. Rottner szerint végül háromszor-négyszer annyit ígértek a maszkokért, amennyit a francia kórházak, és a megállapodás után a repülő egy meg nem nevezett amerikai repülőtérre szállította a maszkokat.

A francia önkormányzatok összesen kb. 1 milliárd maszkot rendeltek, ezek kb. negyedét Kínából. Az ország orvosai és önkormányzati vezetői többször jelezték, hogy jelentős munkájukba kerül még a megállapodások megkötése után is, hogy biztosítsák a maszkok megérkezését, ugyanis egyre gyakoribb, hogy az út során valaki, valahol megpróbálja az árra ráígérve eltéríteni a szállítmányokat. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér