Félősebbek a városi kutyák, mint a vidékiek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerencsére nem mindent bénítanak meg a koronavírus miatti korlátozások, finn kutatóknak például arra is jutott idejük, hogy közzétegyék legújabb kutatási eredményeiket, melyekből megtudhatjuk, hogy

a városi kutyák félősebbek, mint a vidékiek.

A kutatók egyelőre csak a ténymegállapításig jutottak el vizsgálataik során, az okokat nem sikerült még feltárniuk. Az adatok alapján arra következtettek, hogy talán azért, mert a fiatal városi kutyák kevesebbet találkoznak fajtársaikkal.

Azt is megállapították, hogy a kisebb termetű ebek, mint a csivavák, a megfigyelések szerint sokkal félősebbek, mint a nagyobb kutyák. Ugyanez igaz az ivartalanított négylábúakra is.

A tanulmány szerzői szerint összefüggés lehet a kutya aktivitása és félőssége között. "Azok a kutyák, amelyek ritkán vesznek részt aktív tevékenységekben vagy tréningen, nagyobb valószínűséggel válnak bátortalanabbakká, mint azok, melyek alkalmanként vagy hetente járnak tréningre" - írták. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér