Putyin április végéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti kényszerszabadságot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Április 30-ig meghosszabbította Oroszországban a koronavírus-járvány miatti kényszerszabadságot Vlagyimir Putyin. Az eredetileg április 5-ig meghirdetett országos fizetett munkaszünetet az orosz elnök szerint azért kell kibővíteni, mert 

a moszkvai koronavírus-helyzetben még nem sikerült áttörést elérni, egyes régiókban pedig határozottabb fellépésre lesz szükség.

Az orosz hivatalos adatok szerint az elmúlt nap 771 fővel nőtt, és elérte a 3548-at a fertőzöttek száma. 

Putyin, ha kell, továbbra is részt vesz személyes találkozókon, de megbeszéléseket túlnyomórészt videókonferencián bonyolítja majd a novo-ogarjovói rezidenciájáról,

közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön. Hozzátette: az elnököt és mindenkit, akivel találkozik, rendszeresen szűrik koronavírus ellen.

Az orosz védelmi tárca az MTI beszámolója szerint  a meghosszabbított kényszerszabadság ellenére arról adott ki tájékoztatást, hogy a náci Németország felett aratott győzelem évfordulója alkalmából május 9-re tervezett katonai parádéra való felkészülés az eredeti ütemtervnek megfelelően halad. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér